De perfecte espresso - de basis voor alle koffie varianten!

Het is vaak makkelijker gezegd dan gedaan, het zetten van een goede espresso. Hierbij ons beknopte advies voor een lekkere espresso!

Voor het zetten van een goede espresso gebruiken we vaak de piston voor 2 kopjes waardoor het water en de druk goed verdeeld worden.


  1. Stap 1: Maal 18 gram van je favoriete koffiebonen, op de juiste maalgraad.  Voor BruteKracht koffiebonen wordt een fijne maalgraad geadviseerd.
  2. Stap 2: Zorg voor een doorlooptijd van 23 - 30 seconden, waarbij een mooie romige crema in het kopje verschijnt, bij een basishoeveelheid van 30ml (30 gram bij het gebruik van een koffie/keuken weegschaaltje).
  3. Zorg er ook voor dat de doorloop van koffie in het kopje evenwichtig gaat en met een lichte bruine kleur stroomt.
  4. Stap 3: Hanteer een optimale druk tussen de 9,5 en 11 bar en zorg dat de koffieautomaat boiler op temperatuur is.
Zorg er daarnaast ook altijd voor dat je apparatuur schoon is en goed onderhouden. Advies hiervan volgt via onze “leuke weetjes” tab op onze website: www.krachtkoffie.nl

De perfecte espresso - de basis voor alle koffie varianten!
Terug naar blog